Maria

MARIA FRÖJD


EQUIPRENÖR • RELATION • PARTNERSKAP • MARKTRÄNING • RIDNING

KÖRNING • INRIDNING • INKÖRNING • TEORILEKTIONER


Jag hjälper alla typer av hästar och hästmänniskor att få en glad och trygg relation med varandra, vilken inriktning man än vill satsa på. Jag hjälper alla från föl till pensionärer och nybörjare till tävlingsryttare att få en bra relation med sin häst. På mina lektioner kommer du få lära dig hur din häst tänker, varför den gör som den gör och hur du ska kunna hjälpa hästen att bli mentalt stabil. Du lär dig tolka hästens naturliga egenskaper och hur rovdjursbeteenden påverkar relationen.


Jag åker ut i hela Örebro län för privatlektioner, men även vissa dagar till Västmanland, Katrineholm, Skänninge, Dala-Floda eller Sunne.

Kontakta mig gärna för mer information.

Telefon: 070 595 8466

OM MIG


Jag bor på gården Bäcken tillsammans med min man Markus och

hästarna, strax utanför Vretstorp

Sedan 2006 har jag funderat på om hästvärlden verkligen är så bra som den ser ut. Jag var medryttare i ett stall med några ponnier och ett halvblod och var helt insnöad på att det var så här det skulle vara. Hästar som sparkas, bits, springer iväg, springer över mig, inte står stilla vid uppsittning, drar iväg i full galopp, svåra att stanna, tvärnitar framför hinder och vatten så man flyger av, blir rädd för något i diket, ja det var ganska roliga och lite farliga turer till stallet ibland. Men det var kul och närheten till hästen gick inte att få på närmare håll där jag är uppväxt.


Vi i stallet började fundera och en tjejs morfar höll på med något som hette naturligt ledarskap. Vi gick kurs, började läsa Monty Roberts böcker, kolla på en massa filmer med mera. Sen började jag gymnasiet med inriktning körning med häst. Det var två världar; en travvärld där allt handlade om att hästen ska vara frisk, prestera på topp, springa in pengar i loppen och press, press, stress. Sen bruksvärlden där allt skulle gå lugnt, där det tog några år att köra in hästen, tillvvänjning av selar, tömmar, vagnar och olika redskap, men de hästarna var ju stora som berg och gick de inte dit man ville så hade man ingen chans att få stopp på dem. Det var en helt annan värld, men ändå så lika.


Jag ville hitta ett sätt som kombinerar de båda, men ändå tar avstånd från de traditionella metoderna. Så jag började läsa på om NH, gjorde projektarbete om det och hade en bra presentation, men kom inte längre. Efter skolan så var allt som bortblåst!


Då hade jag köpt mig en travare från skolan som jag tänkte skola om till ridhäst. Det gick bra i början men efter ett tag började han bocka, sticka för mig, bråka och jag vågade snart inte göra något längre. Jag var tvungen att börja om.


Så jag letade efter NH-kurser och hittade en cowboy som jag åkte och hälsade på. Vi startade ett samarbete och jag gick som elev hos honom i mer än ett år. Han var inte en vanlig cowboy, han kunde nämligen läsa av hästar, få hästar samarbetsvilliga och han kunde arbeta med en häst och få den att bli så lugn och trygg med honom att bandet helt enkelt inte gick att bryta. Det är tack vare honom som jag har lärt mig det jag kan idag. Vi har fortfarande ett gott samarbete och ni kommer säkert att träffa honom om ni kommer på någon kurs eller så tar vi en studieresa ner till honom i Skåne! Min förebild och instruktör Mikkel Oster!


JAG KAN HJÄLPA DIG


Om du behöver hjälp så kan jag antingen undervisa dig och din häst,

hemma hos dig eller här på gården, eller så kan du lämna din häst i träning hos mig.

Oavsett vilket så måste du vara beredd att lära dig hästpsykologi och gå utbildning för att kunna

skapa ett partnerskap med din häst.

UTBILDNING / LEKTIONER


Jag undervisar dej med din häst antingen hemma hos dig eller om du kommer hit till gården med din häst.


Det fungerar som timlektioner där vi utgår från dina önskemål och vad vi upptäcker att hästen behöver.


Ska jag åka hem till dig tillkommer reskostnader.


För bokning så fyll i formuläret längre ner.

HÄST I TRÄNING


Du lämnar din häst i träning hemma hos mig. Inridning, tillridning, problemlösning, markträning. Du måste vara beredd att lära dig hästpykologi, och gå utbildning för att skapa ett partnerskap med din häst.


Vi är väldigt måna om att det framtida partnerskapet ska fungera så jag kan bara skapa de resultat som du är beredd att bygga framöver.


Under träningsperioden måste du vara Premium-medlem på Horsemes Klassrum och visa ett stort intresse och lärovillighet i både hästens och din utveckling.


För bokning så fyll i formuläret längre ner.

KONTAKTA MIG


För att kontakta mig direkt så fyll i formuläret här. Beskriv ditt ärende i meddelanderutan så återkommer jag till dig så snart jag kan.


Hälsningar,

Maria