Success Historier

Det bästa vad Hearts and horses har gett mig och mina barn är ett naturligt, sunt förnuft i vårt partnerskap med våra hästar, att kunna/våga delegera ansvaret på hästen genom att ej microstyra.

Vidare så är deras utbildningar roliga, pedagogiska som ger många härliga skratt! Med ett genuint intresse att skapa större förståelse för hästens språk, de lär dig från den punkt du själv står lika, vuxen eller barn. Att de utbildar barnen tillsammans med vuxna tycker jag är ett STORT plus.

Ett annat plus är klassrummet som finns för utbildning eller repetition, där jag och mina barn kan utbilda oss eller leta problemlösning var som helst i stallet, soffan då det är ett internetbaserat forum.

Sen inte att förglömma så hittade min dotter sin drömponny hos Hearts and Horses J det är fantastiskt roligt att se min dotter hantera, leka och rida denna lilla ponny, med ömsesidig respekt.

Och sist men inte minst, Hearts and Horses inger en trygghet i att alltid finnas tillhands om ett problem uppstår, de är inte längre bort än ett telefonsamtal eller mail J

Anette Florin

_____

Hej! Det viktigaste jag lärde mig på kursen, två år tillbaka med dotterns PRE-häst, är att hon inte var så ”farlig” som hon verkade.

Hon var typisk hot spansk häst med väldigt mycket energi.

Jag lärde mig också att vara öppen o villig till försöka förstå vad hästen menar för att öka vår kommunikation.

Nu är det min häst denna gång o det blir spännande att utvecklas med honom.

Irma Jonsson

_____

Hej! Jag och min RBI-häst Wille var på kurs med Mikkel för ett par veckor sedan och jag fick bland annat verktyg att göra ‘framåt’ positivt för Wille.

Igår var jag o Wille ute på tur och hade flera sköna galopper! Wille var nära att stressrusa ett par gånger men det gick lätt att bryta av och sen erbjuda galopp igen. Jag är jätteglad!

Vi har tränat ’åttan’ (galopp runt kon, trav tills rumpan vänt och upp i andra galoppen)på ridbanan ganska mycket och också ’bara ridit/ hållit galoppen’. Det har blivit ett samspel istället för att jag ska driva på ridbanan och bromsa på utetur.

Jag har också låtit ‘vila/paus’ vara att han får gå valfritt tempo på cirkeln och blir varse att jag tidigare sällan låtit honom ‘gå klart’. Nu är det tydligt när han känner sig färdig och gärna kommer in för en stilla vilopaus ihop med mig.

Vi ses igen!

VH Frida Fridell

_____

Jag hade nästan gett upp hoppet om att kunna lasta Indiana. Skulle jag någonstans red jag dit. Blev hon skadad fick veterinären komma ut till oss. Att åka iväg på någon träning eller tävling var bara drömma om. Det var tråkigt, men det funkade. Jag kunde acceptera att vi inte kunde åka iväg någonstans och träna. Inte kunna åka iväg till havet eller till en mysig skog. Det jag inte kunde acceptera var den ständiga oron över att något allvarligt skulle hända henne. Något så allvarligt där hon skulle bli tvungen att gå in i transporten och åka iväg till veterinären. Hur skulle det gå?

Efter två års av uppskjutande tog jag äntligen tag i problemet. Jag kontaktade Mikkel på Hearts and horses. Skulle han kunna hjälpa mig med lastingen? Varje gång jag prövat själv hade det slutat i tårar. Indiana var rädd för transporten. Det var inte trams, det var rädsla hon visade.

Mikkel var ute hos mig och Indiana två gånger. Redan första gången fick han in henne i transporten. Hon skakade och var rädd men hon vågade. Veckan innan Mikkel skulle komma igen tränade jag och Indiana nästan varje dag. Jag skulle få henne att inse att transporten inte var farlig. Transporten skulle inte längre betyda obehag, rädsla och panik. Varje gång hon gick in i transporten fick hon en hink med godis. Sedan var den träningen avklarad.

Nästa gång Mikkel kom kunde han redan se framsteg. Nästa steg var att vänja Indiana vid att bli instängd. Vi använde carrot sticken som en slags ”bom” och lärde henne att gå undan för trycket om hon backade. Vi övade också på att någon skulle stå på lemmen och gå fram och tillbaka, hissa upp den lite grann och sedan ner igen.

Efter dessa två träningar med Mikkel har jag fått rätt verktyg att kunna träna vidare själv. Vi lasttränar 1-2 gånger i veckan och nu har vi kommit så långt att kan stänga lemmen helt. Hon har blivit mycket tryggare i transporten och lastträningarna med henne gör att vårt band till varandra blir ännu starkare.

Jag rekommenderar verkligen Mikkel om ni har något slags problem med er häst, speciellt om ni har lastproblem. Han förklarar bra, visar hela tiden vad det är han gör och varför han gör det. Ni kommer inte behöva ha massa träningar eftersom att han kommer ge er de rätta verktygen så att ni kan träna vidare själva.

Det är fortfarande en bit kvar tills helt kan säga att min häst går att lasta och åka iväg med, men vi har kommit en stor bit på vägen. Mitt mål är att jag helt själv ska kunna lasta Indiana och hon ska tycka om att åka iväg med transporten. Med hjälp av Mikkels hjälp vet jag att detta är möjligt. Det kommer ta lite tid men det får det ta. Från att ha en häst som verkligen fick panik i transporten, sparkade sönder bommen och vägrade gå in – till en häst som direkt går in i transporten, står lugnt och nu har lärt sig att vara lugn även när lemmen har stängts.

Tack Mikkel för all hjälp och för att du trodde på oss!

Ida Svanbom

____

Hej. Mitt namn är Jonna Johansson och jag är 17 år gammal. Jag har en brinnande häst intresse och jag har själv en egen häst vid namn Cupidor. Cupidor är en holländsk halvblodsvalack på 9 år. Han är en stor häst på 177 cm i mankhöjd. Cupidor och jag tränar och tävlar mycket i hoppning. Jag har väldigt höga ambitioner i hoppningen och jag vet att Cupidor har en enorm kapacitet som bara väntar på att blomma ut. För ungefär ett halvår sedan så började jag och Cupidor få stora problem med lastningen. Cupidor och jag hade aldrig haft problem med det innan så det kom som en stor chock för mig. Det började med att jag blev sen till mina träningar, vi stod och försökte putta in en stor häst på närmre 180 cm i mankhöjd, resten kan ni nog räkna ut själva om hur det gick. Jag bråkade alltid med mina föräldrar när det var dags att åka iväg med Cupidor på träning och tävling. Det blev inte längre roligt att åka iväg med Cupidor. Så fort jag satte mig i sadeln så fick jag bara negativa känslor och tankar om att ingenting skulle gå bra.

För några månader sedan så började Cupidor slita sig och springa iväg i hanteringen så fort jag närmade mig transporten och om jag väl försökte lasta honom. Jag hade aldrig tänkt på att markträna honom särskilt mycket så jag såg inte att det brast. Jag kunde inte se att vårt ledarskap var borta. Cupidor gjorde exakt vad han ville och han hade inte den minsta respekt för mig. Den avgörande faktorn som gjorde att jag skickade Cupidor till Mikkel och Stephanie på hearts and horses var när jag började känna mig osäker med hanteringen av honom. Cupidor började till slut med att vända rumpan till och sparka emot mig när jag skulle lasta. Han började bli farlig. Min häst var farlig. Varje gång jag gick upp på lemmen i transporten så riskerade jag att få mitt huvud avsparkat för så illa var det. Jag var faktiskt rädd för Cupidor och för mig som har så stora ambitioner och vill så mycket i mitt liv såg detta som ett stort misslyckande. Jag mådde otroligt dåligt över hur Cupidor och min relation såg ut. Jag såg inte längre glädjen med att ha en häst längre.

Jag tog kontakt med Mikkel på hearts and horses för desperat hjälp. Jag visste att Mikkel var en otroligt duktig häst psykolog, horseman och utbildare. Det kändes så himla rätt att ta kontakt med Mikkel då jag fick en sådan positiv inställning lösa vårt problem. Efter 1 timmes lastning hemma på gården så åkte vi till Mikkel och Stephanies gård med Cupidor för 3 veckor av horsemanship/ledarskaps utbildning. De 3 veckorna förändrade verkligen min och Cupidor relation och vår syn på natural horsemanship. Egentligen så var det inte alls lastningen vi hade problem med som jag trodde. Cupidor hade helt enkelt utvecklat ett mönster och ”sorterat” bort mig från ledarskaps roll. Ingen vet att man någonsin vinner något med styrka och att försöka putta in hästen i transporten kanske inte är den bästa lösningen på problemet. Jag fick lära mig Natural horsemanship grunderna för att sedan utveckla detta. Mikkel lärde mig att träna och leka med Cupidor från marken, Jag lärde mig hur man skickade ut signaler och energi via sin egen kropps språk istället för att använda rösten och mycket. Det behövdes bara små signaler för Cupidor att förstå igen att jag var ledaren.

Självklart så försökte Cupidor utöva sina gamla vanor men Mikkel lärde mig hur jag skulle bryta det inlärda beteendet på bästa och möjliga sätt. Cupidor dansade in och ut i transporten och för första gången på många månader så kunde jag känna glädjen igen med att ha häst. Det bästa av allt var ändå att jag kunde känna mig säker i hanteringen med Cupidor igen. Jag är inte längre rädd och osäker på att lasta in honom i transporten. Jag är inte längre osäker på att ta en promenad med honom och det är verkligen en underbar känsla. Cupidor och jag gjorde detta tillsammans och vår relation blev så mycket bättre efter utbildningen hos Mikkel och Stephanie. Jag kan varmt rekommendera Hearts and horses för alla. Natural horsemanship har förändrat min syn på hästsporten totalt. Mikkel lagar verkligen relationer mellan häst och människa som man själv inte tror är möjligt. Nästa vecka är det dags för min och Cupidors 120 cm debut i hoppning. Och självklart dansar han in i transporten.

Med vänliga hälsningar – Jonna Johansson – Cupidor.

_____

Hej. Jag måste så här redan dagen efter kursen skicka ett mil o tacka för perfekt vägledning. Jag trodde Otto o jag hade bra kontakt och det hade vi men i jämförelse med det självförtroendet som jag kom till stallet med i morse var nåt helt annat. Vi har lite o träna på men jag känner mer teamkänsla och mer som ledare. Tex skulle han ut i stora sommarhagen idag med hästar han inte sett på ett tag o jag följde Otto hela vägen fram till den hästen han har bäst kontakt med men tio andra hästar ville komma fram o omringa honom. Jag hade tagit med en längre pinne o hade era ord i huvudet. Otto ska känna sig trygg när jag lämnar honom. Så jag använde pinnen ordentligt för att markera mot närgångna hästar o jag lämnade inte hagen förrän vi alla lugnt stod o betade igen. Ett stort steg av insikt på en lång väg men stort tack för hjälpen.
Trevlig sommar
Madeleine Ideskog

_____

Hej! Jag fick ett mail som började med ”du har nu varit med oss ett par dagar”…

Det stämmer och det är jag väldigt glad över!

Jag hittade er sida en kväll när jag satt utanför min hästs box och grät. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till.. Hon jagade mig i hagen, stegrade sig på mig och försökte klämma mig i väggen så fort hon kom åt. Jag kunde inte rykta eller leda henne utan att bli skadad.

Jag läste och läste på er sida, kollade på videos… På bara någon vecka har jag nu en häst som jag leder fint och jag kan rykta henne i gången. Vi har även varit en bit ifrån hagen utan att bråka. Hovslagaren kunde äntligen sko henne… Jag inser nu att det finns hopp även för oss två och jag hoppas att jag inom en snar framtid kan vara med på kurser hos er 🙂

Varmaste hälsningar, Malou

_____

Hej Mikkel!
Vill bara säga tack! för era filmer på facebook och text. Tack vare det, har jag insett många många misstag jag gjort i träningen med Tyr. Jag har insett mina misstag, har ransakat mig själv och försöker om igen.. Jag kan nu sitta upp själv i rundcorall utan problem, skritta för första gången fram på kommando i går utan att han va spänd o rädd, rör sig både vid min sida och kan gå ut och följa corallen, byta gångarter på kommande o komma in lugnt. Tack och hoppas Ni finns kvar länge! 🙂

– mvh Janet o Tyr

_____

Under besöket fick vi upp ögonen för hur vi som människor på ett enkelt sätt kan kommunicer med hästarna. Vi förstod hur man på ett enkelt sätt kan få dem att förstå  utan att använda sig av hårda skänlar eller spön. Mikkel är väldigt tydlig i sin kommunikation både till hästar och människor så det blir lätt att förstå vad det är han menar och vad han vill få ut av övning. Efter besöket fick vi alla inspiration tikll hur vi på ett enkelt sätt kan jobba med våra hästar hemme. Vi fick också en tydlig förståelse för att detta är något som akn avändas på alla hästar och inte bara ”problemhästarna”.

Önnestad Naturbruksgymnasium

_____
Tack för en trevlig helgkurs! Det var en rolig och givande helg där vi fick bra verktyg att jobba vidare med. En helgkurs som denna är utvecklande på många plan, inspirerade av kursen jobbar vi nu vidare. En viktig sak som jag tog med mig är att hela tiden göra samvaron med min häst till en rolig lek.
Hälsingar Katarina, Fanny och Selma
_____
 I somras upptäckte jag baskjirhästen, och efter ett liv av allergi blev plötsligt drömmen om egen häst sann! Problemet var att jag var fullständigt oerfaren av hästar, och snabbt behövde lära mig grunderna i hästhantering.
Tidigt var jag klar över vilken typ av relation jag sökte med min häst, och även om jag förstod att min treåring försökte dominera mig, kändes det otillräckligt med rådet att ?sätta honom på plats?. Jag sökte ömsesidig respekt och säkerhet, fast genom systematisk hantering som jag kunde känna mig bekväm med.
Grundkursen med Mikkel gav mig grunden jag sökte. Jag har blivit mycket mer lyhörd för min hästs sinnesstämning, vilket har förbättrat vår kontakt avsevärt. Han lyssnar också mer på mig och nu kan vi äntligen promenera i skogen utan bråk! Jag har blivit tryggare, och det har han också. Att ge oss båda mer tid var en annan insikt ? att även små framsteg är viktiga och kan innebära stora framsteg längre fram!
Så nu fortsätter färden. H&H erbjuder inga quick fixes, och det känns seriöst eftersom komplexa varelser knappast kommer med en instruktionsbok. H&H ger istället insikter och förhållningssätt för att nå ett harmoniskt och hållbart förhållande mellan häst och människa. På riktigt.

Hälsningar
Helena

_____
Expo, hästen jag vann.

När jag var på High Chaparall, denna sommaren vann jag skäcken Explorer.
Han var osäker och stirrig när jag träffade honom där.
Med i priset fick jag en veckokurs i NH.
Vi hade mycket terori om hur hästen fungerar.
Under lägret träffade jag en tjej som jag fortfarande håller kontakten med.
Jag lärde mig otroligt mycket från kursen om hur jag skulle hantera
hästarna, som jag har haft nytta av hemma med både Expo och mina andra hästar.
Vi gick igenom hur hästen var mot andra och hur hästen tänkte i olika situationer mm.
Jag har redan kunnat hjälpa några kompisar med deras hästar som var svårhanterade,
med hjälp av det vi lärde oss på kursen.
Jag kan nu hantera och komunicera med mina hästar på ett mycket bättre sätt, exempelvis i lastningen.

– Isabelle Knutsson, EXPO

_____
Jag är jättenöjd med Quest-kursen. Det överträffade mina förväntningar på alla sätt. Det har verkligen vänt på ens syn på hästar. Lärde mig så otroligt mycket och blev helt såld, så det är bara ett måste att gå resten av kurserna med. 🙂 Och hittade ju även min framtida häst och kan knappt vänta tills jag får hem henne och får fortsätta jobba och lära mer. Tusen tack!
– Johanna Österberg

_____

Jag blev intresserad av hästar för första gången när jag såg min kompis skumpa runt på en liten shetlandsponny när jag var 6 år gammal. Efter många om och men fick jag börja rida på ridskola när jag var 10 år. När dom andra i min ålder läste skönlitteratur läste jag hästfakta, stora tunga hästfaktaböcker var det bästa jag visste. Jag satt och studerade hästarna i hagen och fångade upp all information jag kunde få. När det äntligen blev dags att skaffa egen häst som jag nu hade förberett mig på så länge dök det upp väldigt många frågor i mitt huvud. Det finns många ”duktiga” häst folk ute i världen och jag lät dom besvara mina frågor. Jag hamnade hos Mikkel och Stefani efter att jag sett en annons på blocket om ett varmblodsto och tur var väll det! Jag hade hört talas om NH innan men jag skulle aldrig kunna ana vad som väntade. Det jag fick lära mig kommer jag aldrig att glömma. Allt jag hade lärt mig och studerat under all tid vände nu Mikkel och Stefani rakt upp och ned på. Jag är oerhört tacksam för att jag nu slipper fråga ”duktiga” hästfolk. Idag är jag inte osäker för jag ser på Astarra vad hon behöver och vad hon vill. Dom här metoderna känns helt rätt och dom fungerar!

–  Annie Eidebakken
_____

 

DAGAR ATT MINNAS I MITT LIV

 Trots att jag ridit sedan 11-årsåldern, genomgått grundläggande hästutbildning hos Svenska Blåstjärnan som 17-åring och haft otaliga hästar av skilda raser så fick jag klart för mig att jag i alltför många fall reagerat och gjort helt fel. Har alltid känt på mig att man nog borde försöka hitta nyckeln till ett verkligt och ärligt partnerskap med hästen något som en genuin hästmänniska verkligen skall eftersträva. I annat fall är det bara ett enda bestämmande över hästen. En ”en-vägskommunikation”.

Det känns i alla fall underbart att jag med mina 65 år fyllda fortfarande kan erkänna att det finns mycket att lära och tro mig jag lär mig varje dag. Att jag, som var tvungen att avliva min älskade angloarab, sto 31 år, 8 maj i år skulle få möjlighet att lära känna Mikkel och Stefani samt få ta med mig denna underbara häst, Honey Crunch, till mitt stall, det överstiger mina vildaste fantasier. En god vän visade en bild på henne och sa att –Titta vilken fin C-ponny. Jag såg direkt att det inte var någon C-ponny utan tvärtom att det var mina drömmars häst. Vi tränar nästan dagligen och jag tar det mycket lugnt för jag vägrar att pressa någon häst mer. Vi slutar alltid när hon lyckats nästan perfekt med en övning. Ridningen kommer, först skall vi vara samspelta från marken. Jag älskar henne och det känns som om hon binder sig till mig mer och mer. Mikkel sa en gång att beviset är om hästen väljer att vara med dig också efter att man tagit av grimman och avslutat sitt träningspass. När hon följer mig som en hund är jag lycklig hela dagen efter det. Allt detta hade jag inte klarat utan Mikkels hjälp. Tack Mikkel

Liselotte Antonsdotter

_____

Jag hade jättestora problem med min häst. Han tillät mig plötsligt inte att rida längre. Jag rådfrågade massor med människor men de flesta tyckte bara att jag skulle avliva honom. Min hovslagare tyckte att det kändes dumt och hjälpte mig att hitta hjälp. hennes praktikant kände någon som hade varit på kurs hos Mikkel innan och visste att han tog emot hästar. Mamma ringde och pratade med honom och de bestämde en dag de skulle träffas. Tyvärr var jag inte med. Mamma sa att han hade sagt att han kunde hjälpa mig. Vi funderade på det och jag bestämde mig för att jag ville gå kursen.
Det var det bästa valet i mitt liv. Det var inte bara en rolig och lärorik kurs, jag lärde även känna nya människor och kom närmare min häst.  Jag har fortfarande kontakten med de jag träffade där och jobbar med båda mina hästar samt några av stallets andra hästar. Jag har lärt mig så mycket som helt har förändrat min syn på hästar och deras beteende. jag kommer aldrig kunna se på hästar på samma sätt igen.
Att träffa Mikkel och Stefani var något av det bästa som någonsin hänt mig.

– Amanda Birgestrand

_____

Jag är så glad att jag mött er och fått ta del av er kunskap

För mig har det betytt väldigt mycket att gå en kurs hos er och till skillnad från innan kan jag nu hantera min häst på ett mycket mer enkelt sätt. Att lära sig se på hästen som häst och inte förmänskliga djuret har underlättat enormt. Det är så lätt att lägga mycket värderingar  i allt man gör med sin häst.  Energin tar slut genom att man grubblat länge och kanske ibland går det ut i ilska och dålig hantering för att man inte förstår. Nu när jag fått mer kunskap och framförallt praktiserat den, möts jag och min häst . Framförallt för att jag nu stannar upp och ger min häst tid och omväxling, att jag också mer och mer släpper mitt ego och ser han som en partner.

Det hade jag svårast för på kursen. Hi Hi… 35 år och tvåbarns mor och dessutom arbetat med kroppen hela livet, man vill ju visa att man kan ,eller?

Det tog ett tag för mig att landa i det här för mig nya sättet av hästhantering. Jag hade inga större problem med min häst när jag sökte upp er, men någonting saknades och jag ville ha en ömsesidig relation med min häst .

Det har varit fantastiskt lärorikt att gå er veckokurs och jag känner mig nu så lugn och säker med min häst . Han är också mycket tryggare med mig och det är ju en magisk känsla

Att den lilla förändringen  kan vara så SPÄNNANDE  !

Stort tack till er Mikkel och Stefani

Kram Sofie Palander, Röshult, Månsarp

_____

Äntligen hade jag hittat min drömhäst! Men drömhästen blev snabbt en okontrollerbar mardröm och jag var redo att sälja honom. Då fick jag höra om Hearts & Horses och fick ett vagt hopp. Efter bara några månader på ridskolan så har jag inte bara fått min drömhäst, utan har nu en relation med min häst som jag inte ens kunde föreställa mig fanns innan. Så lite jag visste om hur hästar fungerar trots att jag ridit i flera år är skrämmande! Tack Mikkel!

— Elin & Skugga

_____

Vill bara tacka för en underbar teori och uppvisning de 12 Maj 2009. Vi kom en hög tjejer från Uddevalla. Jag önskar att det hade funnit fler som ni, som tänkte och hanterade sina hästar likadant, med så mycket kärlek och förståelse. Natural Horsemanship har gjort mig till en bättre människa och hästägare. Fortsätt sprida det ni gör! Ville bara tacka.

— Malin Sävland

_____

Aldrig mera frustration, ilska eller rädsla!

De flesta som håller på med hästar, rider, tävlar och sköter om dem upplever ibland (och i många fall dagligen) situationer som skapar ilska gentemot, eller osäkerhet inför hästarna, så även vi. Vi har båda länge brottats med tanken att det inte borde få vara så. Funderingar kring varför de verktyg och de kunskaper som vi förvärvat på ”vanliga” ridskolor och hos olika hopp- och dressyrtränare inte fungerar har snurrat i huvudet. Hos Mikkel har vi fått nya verktyg och strategier som verkligen fungerar – numera känner vi oss båda trygga med våra hästar och känslor som frustration och ilska är som bortblåsta i arbetet med hästarna. Drömmen om att utvecklas som dressyrryttare har stärkts och vi är båda fullt övertygade om att vi kommer att utvecklas i harmoni med de hästar vi arbetar med idag och de vi kommer att möta i framtiden.

Så mycket mer harmoni alla som håller på med hästar skulle uppleva om de bara lärde sig att arbeta på samma sätt som Mikkel. Vi kan varmt rekommendera Hearts & Horses.

— Anna Hägelmark & Hanna Nathell

_____

Den 1 mars hände det något! Jag fick en positiv energikick av erat seminarium och lärde mig att ingenting är omöjligt! Precis som ni hade skrivit på ‘inbjudan’ så var det en helt fantastisk upplevelse att se Mikkel jobba med hästarna. Speciellt med Athena / Windy som jag vet hur hon har varit. Jag har sett folk förr som har trott att dom kan det här med hästar, jag fick många dålig tips och förslag under det året jag hade Windy. När man är ute på tävlingar och ser hur folk hanterar sina hästar, speciellt när de ska lastas. blir man mörkrädd.

— Natalja Karlsson

_____

Då vi har anlitat Mikkel till att hjälpa oss med lastning av unghästar, samt fått oss en liten inblick i Natural Horsemanship, vill vi härmed varmt rekommendera honom. Unghästarna som absolut inte ville bli lastade tidigare, gick självmant in i transporten efter en liten stund. Det var helt fantastisk.

— Helen och Virge Johansson, Ekedals Dressyrstall

_____

Tack för clinicen igår! Det var väldigt inspirerande att se och jag blev ännu mer övertygad om att det är så här jag vill arbeta mina hästar. Ju mer jag rider och umgås med hästar desto mer inser jag vad mycket jag har kvar att lära om dem. Att träna med hästar är det bästa jag vet och min dröm är att arbeta med hästar och då kunna göra det på ett tryggt och pedagogiskt sätt, vilket jag är övertygad om att du kan hjälpa mig med. Jag vill så gärna att mina hästar ska vilja var med mig. Tack för vad ni har lärt mig Hearts & Horses.

— Mette Nörgård

_____