Mikkel Oster

Äkteman, pappa, Horseman, Entreprenör och Läromästare!

Som helt liten pojke kände jag mig redan annorlunda än mina kompisar i skolan.

Jag spenderade mera tid i skogen tillsammans med min hund än jag var tillsammans med dom. Inte att missuppfatta att jag hade gott om riktigt goda kompisar som jag fortfarande har kontakt med idag.

Min mamma slängde mig upp på sin häst redan när jag var 4 år och jag har väl inte klivit när sen.

Min bakgrund är inom restaurangbranschen och handboll i Danmark. Så under tonåringstiden hade jag lite uppehåll från hästarna, då tjejer, jobb och pengar blev mera intressanta.

Dock hade jag en bra uppväxt som scout i Danmark och genom det fick jag en oerhört stark mental och filosofisk grund och blev även introducerad till Gud och Jesus, så jag fick en mera spirituell grund där också, vilket jag idag har stor nytta av.

Jag började spela semi-prof. Handboll som ungdom och kom riktigt högt i nivå och spelade på Danmarks bästa lag då. Tyvärr blev jag skadad i ryggen och fick då avsluta min karriär innan den riktigt hade börjat.

Detta var ett stort slag i huvudet på mig och jag hamnade tillbaka i gamla vanor och blev mera och mera negativ. Mitt liv började sjunka längre och längre ner och det resulterade i 30 kilo övervikt, dålig hälsa och hemlöshet. Flera områden i mitt liv blev mera och mera kaos.

Jag bodde i en lägenhet inne i Köpenhamn Centrum tillsammans med min flickvän och hade ett jobb där jag absolut inte trivdes. Samtidigt hände det massor med otrevliga saker i min familj.

Under den tiden var jag tvungen att behålla ett jobb jag verkligen inte tyckte om, med en chef som verkligen inte var trevlig, då min mamma var hemma ensam på gården i Sverige utan något jobb och utan någon inkomst, så det mesta av min lön gick till att hjälpa min familj.

När det började vända till det positiva i familjen och vi kom tillbaka till livet igen, hände det riktigt många saker ovan på varandra. Min flickvän sa upp mig, mitt arbete sa upp mig och jag gick in i vägen.
Jag blev i stora delar hemlös och bodde i min bil samt fick ett nytt jobb där chefen var ännu mera otrevliga, men jag var fortfarande tvungen att jobba för att kunna betala för min bil och min familj.

Trött som jag var på livet kontaktade jag min ena mentor och berättade för han vad som hade hänt och ventilerade alla mina problem ut för han. Det enda han sa var; ”Vad är det egentligen du vill här i livet?” – Jag kunde inte svara på det. Dock fick det mig att tänka mera över mitt liv.

En dag där jag hade en liten rast från livet och red min mammas häst ute i skogen var det som att någon talade till mig. ”Har du fått nog nu?” – sa rösten. ”Vill du verkligen fortsätta så här?”

Svaret var så klart nej. ”Vad vill du då göra med ditt liv?” – Jag kunde fortfarande inte svara precist på den fråga, men jag visste helt plötsligt och väldigt tydligt vad jag inte ville.

Jag ville inte ha ett, jobb med en chef som jag hade nu, jag ville inte längre vara hemlös och jag ville inte längre vara tvungen att göra saker jag inte tyckte om att göra bara för pengars skuld.

Jag ville ha glädje och frihet i livet. Det beslut gav mig en drivkraft som jag fortfarande har idag.

Det ledde till att jag som 23 år till slut själv sa upp mig på jobbet och startade min karriär som Horseman och hästtränare då det var där jag hade störst glädje och mest passion. Jag var fortfarande hemlös och tjänade nu enbart 8000kr/månaden som Barista i Köpenhamn men helt plötsligt hände det många saker snabbt.

Jag träffade min underbara fru, vi flyttade ihop och grundade Hearts & Horses med den missionen att skapa en värld med gladare relationer mellan hästar och människor. Vi köpte en gård och på bara 4 år hade vi byggt upp två företag som tillsammans tjänade över 1 miljon kronor och vi var ekonomisk fria. Jag hade fått min frihet, min glädje och min största dröm. En fru och en underbar familj med två barn.

Vad vi inte visste var att livet nu skulle ta en ny vändning. Eftersom Hearts & Horses växte så mycket och vi var ekonomisk fria beslutade vi att köpa det kända Jultorp Ranch i Vara kommun då vi såg möjligheten att kunna fortsätta växa. Dock blev vi rejält lurade av vår egen blåögda förmåga och marknaden så det gick inte bra ekonomisk med ranchen då alla pengarna nästan fick gå till underhåll av gården, hästarna och marknadsföring. Dock blev det som vi hade väntat att Hearts & Horses fortfarande växte, men vi kunde inte klara ranchen ekonomiskt. Vi sålde den och flyttade tillbaka igen till Skåne och vårt gamla ställen.

Under all den tid som har gått blev efterfrågan på min kunskap och Hearts & Horses större och större och även internationellt har vi varit och utbildad. Vi har idag ett starkt solid företag med en ännu starkare grund. Jag hade aldrig trott att jag skulle som 23åring gå från att vara hemlös, med 8000kr./månaden till att bli miljonär och ekonomisk fri på bara 4 år för sedan att förlora allt igen året efter. Dock har jag lärt mig mycket under tiden och växt som person, och de som träffar mig vill veta att det finns fortfarande en annorlunda personlighet, men med stor kunskap och erfarenhet på livet, hästar, utbildning och glädje.

Jag ser mycket fram emot att träffa dig och att hjälpa ännu flera hästar och människor skapa en gladare relation tillsammans.