H & H Hästakademiet

Hästakademi utbildningen är skapat för dig som har professionella mål med hästar och gärna vill lära dig att utbilda andra människor till succé med hästar.

Vår mission är att skapa en värld med gladare hästar och människor. Vi tror på att DU med rätt utbildning och kunskap kan göra den största skilnaden för hästar. Det handlar inte om vad vi i Hearts & Horses kan göra utan vad du med vår utbildning, coachning och möjligheter kan göra för skilnad. Drömmen med denna utbildning är att du ska få samma möjligheter som vi har och bli lika duktig som Mikkel när det gäller utbildning, träning och hantering av hästar UTAN att skulle betala priset för en liten bondgård för att göra det.

Själva utbildningen är lagd upp som en pratisk utbildning där du åde tränar din egna häst och är med att träna och utveckla Mikkel´s hästar samt de hästar som är inne i träning och även de olika räddningshästar vi har på gården som ska vidare. (OBS. du behöver inte ha med egen häst, men vi rekommenderar det starkt)

 

NU till det roliga och kanske mera intressanta för dig.

I utbildningen får du möjligheten att träna för och utbilda dig med Sveriges kunnigaste och mest mångsidiga Horseman samt ta del i ett av de mest framgångsrika utbildningsprogram i världen med Hearts & Horses och Mikkel Oster. Du får lektioner dagligen och en ständig utveckling för att du ska växa och bli bättre som människa och som Horseman eller Horsewoman. Mikkel har ett mål för alla hans elever: Att de ska bli bättre än han, därför att de starter tidigare och med bättre coaching och hjälp än han fick.

Du kommer träna och jobba med många olika typ och nivåer av hästar. Mikkel´s egna hästar, din egen och sen de olika tränings- och räddningshästar som kommer in i företaget. Du kommer att få kontakt med många olika typ av människor som också är på olika nivåer i deras Horsemanship. Allt detta är till för att du ska utvecklas bättre och få möjligheten att bli mera kunnig.

Det bästa av det hela är att du kan få betalt av oss för att göra detta!

Har du ett stort talang och ett bra nog nivå av förståelse, kunskap och förmåga då kommer du att kunna träna hästar för Mikkel och även hjälpa han med att utbilda andra människor.

För varje träningshäst du tränar får du 4000kr. (Beroende på längden av träningsperioden)

Du kan få 200kr/timmen för att åka ut och hjälpa andra människor med deras hästar och problem plus milersättning.

När du blir duktig nog får du även möjligheten att hålla i kurser på Rosentorp och tjena pengar på detta.

(OBS: För att vara helt rättvis måste du först upp i en vis Horsemanshipnivå innan du blir tilldelad träningshästar och kan åka ut)

På H & H Hästakademiet lär du dig följande.

 • Du lär dig att utveckla dig själv med hästar.
 • Du lär dig att utveckla en häst naturligt från grunden.
 • Du lär dig att utbilda andra människor med hästar.
 • Föl, unghästar, problemhästar, räddningshästar, tävlingshästar, brukskörning, travsport, hoppning, western performance, dressyr, etc…
 • Du kommer att vidareutveckla dig själv och din egen häst, samt några av Mikkels egna hästar.
 • Oavsett vilken ambition du har eller vilken inriktning du vill ta så lär vi dig att bli en professionell inom det område.
 • Du kommer att fungera som instruktör för våra elever och kommer att utbilda dem.
 • Ökat kunskap om att driva företag, ledarskap, planering, marknadsföring, försäljning och organisering.

Denna utbildning är baserat på många års erfarenheter, kunskaper och visioner, samt kreativitet och vidareutveckling. Det är en holistisk utbildning inom hästvärlden som kommer att ta dig genom en resa på flera områden av hästlivet och ditt eget personliga liv.

Vår vision med detta Hästakademi och denna utbildning, är att höja standarden för människors hästkunskap till att bli allt mer mångsidig, grundsolid och naturlig. Vi strävar efter att utbilda våra elever till att bli de bästa de kan bli och till att ha de bästa förutsättningar inför deras framtid oavsett vad den kommer att bli.

En annan del av vår vision med utbildningen är att skapa professionella hästfolk inom olika områden, som kan gå ut och visa ett bättre, mer harmoniskt och naturligt sätt att leva, arbeta och handskas med hästar på.

PRAKTISK INFORMATION:

Du ska försörja dig själva under utbildning som boende, mat, kläder och annat du känner du behöver. Därför kan ett jobb bredvid utbildning vara en bra ide, men det är helt upp till dig själva. Utbildningen är vanligtvis från kl. 9.00 på morgonen till 15.00 på eftermiddagen. Dock kan dessa tider variere en del.

Det finns möjlighet att ta med och bo i egen husvagn på gården för enbart 500kr./månaden.

Kursstart är 1 augusti- 31 oktober och sen 1 april till 30 juni genom två år. Efter utbildningen är du kvalificerat till att vara H&H Equiprenör och kan då börja jobba själva eller vidare utbilda dig.

Pris för denna utbildning är enbart 4000kr/månaden under tiden du är hos oss.

Kraven vi har för dig som vill komma på Hästakademiet är följande:

 • Aktivt medlemsskap på Horsemens Klassrum minimum 6 månader upp till kursstart.
 • Ha varit på bägge våra grundkurser innan kursstart (Ett från marken och ett från ryggen)
 • Du ska vara över 18 år
 • Villig att dedikera dig för 2 års utbildning
 • Ha deltagit på Horsemens Bootcamp

VIKTIGT!

Innan vi tar in dig som elev på Hästakademiet, kommer du först genom en audition, via vår Horsemans Boot Camp, där du kommer att bli testat mentalt, emotionellt och fysiskt. Det kommer att fungera som en överlevelsehelg, med olika inslag. Detta är för att hitta de mest dedikerade, lärovilliga och självständiga elever för utbildningen. Boot Campen är över 2 dagar (Lör. Sön.) och väldigt intensiv, skoj och utmanande. På denna Boot Camp får du en rejäl upplevelse och möjlighet att växa ännu mera som människa.
(Pris för The Horsemans Boot Camp är enbart 2000kr.)

För anmälan till vår Horsemans Boot Camp och Hästakademiet: pia@heartsandhorses.se – För information ring oss gärna: 0768087172