Rescue Program

Vi tror på att kunna ge hästar en andra chans i livet.

Vi hjälper människor som har blivit tvungna att ”ge upp” sina hästar av olika anledningar?

Det kan vara hästar, som är ohanterbara eller att människan saknar tid, har inte råd eller har fått en ändrad livssituation.

Vi har skapat ett mera filantropiskt projekt i vårt Rescue Program där vi ”räddar” hästar som folk har givit upp på och som inte har annan utvägg an avlivning. Det vi sedan gör med hästen är att ge den en grundutbildning baserat på vår filosofi och Parelli Natural Horsemanship. När hästen då är redo då hittar vi ett nytt livsvarigt hem där hästen är säkret resten av livet.

Vi söker då en ny ägare, som matchar hästen, är villig att fortsätta hästens utveckling och villig att vidare utbilda sig själva. Den nya ägaren kommer då att gå genom en 1-årig utbildning, som innehåller 2 kurstillfälle på Rosentorp Hästpsykologi Center, fullvärdigt medlemskap på Horsemens Klassrum, flera coachningsamtal och fri tillgång till Mikkel för frågor och svar.

Det enda du som nya räddningshäst ägare betaler för är utbildningen. Om du efter det året fortfarande passar bra med hästen får du den gratis.

Priset för att bli en Rescue Horse ägare är 2500kr./månaden genom 12 månader.

I det priset ingår all utbildning, samt även försäkring.

När du tar över ägarskapet på hästen kommer vi att ha kvar försäkringen som då ska betalas in varje månad till oss. På det viset kommer vi att ha kontakt jämt och kunna säkerställa att hästen i framtiden mår bra och trivs.

Samtidigt lämnas det en skriftlig garanti om att hästen inte får säljas, ges bort eller avlivas utan vårt samtycke.

(Kolla vilka hästar vi har just för tillfället, i menyn ”Hästar Till Salu”)

Grunden till att vi ger dig utbildningen, är att vi ska kunna försäkra oss om att du har den nödvändiga kunskapen som krävs för att kunna bygga upp en naturlig relation med hästen, även efter hemkomsten. Vi vill säkra oss att hästen inte kommer ut i samma situation, som den kanske har varit i innan och att både häst och människa får en säker, framgångsrik och naturlig framtid tillsammans.

På så sätt hjälper du även oss i vårt mål att rädda och hjälpa så många människor och hästar som möjligt, till en naturlig och underbar framtid tillsammans.

Vår mission är att skapa en värld med gladare hästar och människor tillsammans.

Vårt mål är att höja den almäna kunskap om hästars psykologi och individ och hur man kan skapa ett naturligt partnerskap mellan hästar och människor.

Skicka oss ett mejl på: pia@heartsandhorses.se eller ring oss på: 0768087172 om du känner till en häst som behöver hjälp.